Ouderverenigingen

Een tiener met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin en vraagt om specifieke zorgbehoeftes. Ouderverenigingen gaan niet op zoek naar de oorzaak of het waarom, maar willen ouders met een positieve blik ondersteunen op hun weg. Via deze links kan je, indien gewenst, in contact komen met andere ouders die hetzelfde meemaken.

Contactgegevens ouderverenigingen in België:

 • Facebookgroep “Sma Mama’s”
  Besloten groep voor lotgenoten om elkaar te steunen in allerlei situaties. Voor zowel mamma’s van strijdende kinderen als voor mamma’s van engeltjes. Vanwege de persoonlijke verhalen zijn vrienden of andere familie van leden niet toegelaten. (Vlaanderen)
 • Facebook groep “bijzondere mama’s”
  Facebook groep voor moeder van kinderen met de ziekte van Duchenne. (Vlaanderen)
 • Alehoppa
  https://www.alehoppa.be
  Alehoppa werd opgericht oa. door ouders die zelf geconfronteerd werden met SMA. Daarom wilt Alehoppa kennis en ervaringen uitwisselen met kinderen met SMA en hun ouders en omgeving. (Vlaanderen)
 • vzw De ouders
  https://www.deouders.be
  De Ouders is een netwerk van ouders voor ouders. Als organisatie verbinden, informeren en ondersteunen we ouders van een kind met een beperking.(Vlaanderen)
 • Duchenne Parents Only
  https://www.duchenneparentproject.be
  Deze community is voor ouders met kinderen met Duchenne Spierdystrofie, geïnitieerd door de Stichting Duchenne Parent Project. (Vlaanderen)

Verder lezen