Ouderverenigingen

Een kind met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin. Ouderverenigingen gaan niet op zoek naar de oorzaak of het waarom, maar willen ouders met een positieve blik ondersteunen op hun zoektocht naar informatie. Via deze links kan je, indien gewenst, in contact komen met andere ouders die hetzelfde meemaken of kan je nuttige tips vinden.

Nuttige links

 • Facebookgroep “Sma Mama’s”
  Besloten groep voor lotgenoten om elkaar te steunen in allerlei situaties. Voor zowel mamma’s van strijdende kinderen als voor mamma’s van engeltjes. Vanwege de persoonlijke verhalen zijn vrienden of andere familie van leden niet toegelaten. (Vlaanderen)
 • Facebook groep “bijzondere mama’s”
  Facebook groep voor moeder van kinderen met de ziekte van Duchenne. (Vlaanderen)
 • Alehoppa
  alehoppa.be
  Alehoppa vzw bouwt aan een samenleving zonder drempels, om andersmobiele kinderen en hun ouders te helpen. Een wereld waar ze alle kansen krijgen om te spelen, te leren en te genieten, zoals alle andere kinderen. (Vlaanderen)
 • vzw De Ouders
  https://www.deouders.be
  Mama’s van kinderen met een beperking die andere ouders van kinderen met een beperking bij elkaar willen brengen en willen helpen in hun zoektocht. Ze willen verbinden, informeren en ondersteunen. (Vlaanderen)
 • Duchenne Parents Only
  Duchenne Parents Only
  Deze community is voor ouders met kinderen met Duchenne Spierdystrofie, geinitieerd door de Stichting Duchenne Parent Project. (Vlaanderen)

Verder lezen