Onderwerpen Studeren en werk / Zinvolle dagbesteding

Werken en zinvolle dagbesteding

Een aandoening als SMA hoeft geen belemmering te zijn voor je carrière of werkgelegenheid.  Snelle technologische en sociale veranderingen betekenen dat er mogelijk opties zijn waar u voorheen niet aan had gedacht. Mensen met een beperking zijn de dag van vandaag werkzaam in verschillende functies, met of zonder aanvullende ondersteuning.
Voor diegenen die niet werken, bestaan er ook diensten met zinvolle dagbesteding.

Nuttige links

 • VDAB
  https://www.vdab.be
  De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. VDAB is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen. Zij helpen ook bij moeilijkheden bij het vinden of uitoefenen van een job door een ziekte of beperking (https://www.vdab.be/gezondheidsprobleem) (Vlaanderen)
 • GTB transitietrajecten
  https://www.gtb.be
  GTB biedt leerlingen/studenten vanaf het laatste half jaar van de schoolloopbaan ondersteuning bij de overstap van school naar de arbeidsmarkt. (Vlaanderen)
 • Sint-Lodewijk Wetteren
  sintlodewijk.be
  Meerderjarigen met een motorische beperking kunnen hier terecht voor begeleid wonen in combinatie met de nodige ondersteuning, ook voor permanentie en individuele begeleiding. (Oost-Vlaanderen)
 • Heder
  heder.be
  Heder kan je helpen met de zoektocht naar arbeids-of daginvulling en met het onderhouden en uitbreiden van betekenisvolle contacten. Ook dagbesteding, wonen, kortverblijf, paramedische ondersteuning… behoren tot de mogelijkheden. (Antwerpen)
 • Oranje
  oranje.be
  Oranje bouwt samen aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. Zij bieden oa advies over vrije tijd, dagbesteding… ( West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen)
 • De vzw DeversiCom
  diversicom.be
  De vzw DeversiCom helpt mensen met een handicap aan werk op basis van hun competenties. (Brussel)

Lees verder